Naschoolse opvang (nso)

Naschoolse opvang (nso) 2018-10-01T11:47:37+00:00

Voorschoolse opvang
Binnen de voorschoolse opvang van wij maximaal 20 kinderen op van 4 jaar tot 13 jaar. Tijdens de ochtenduren bieden wij rustige activiteiten, zoals knutselen en lezen aan. De kinderen op deze manier rustig opstarten. Met de kinderen die om 07.30 uur aanwezig zijn, zullen wij gezamenlijk ontbijten. Het ontbijt bestaat uit vers brood van de bakker met divers beleg.

Naschoolse opvang
Tijdens de naschoolse opvang vangen wij maximaal 20 kinderen van 4 jaar tot 13 jaar op. Nadat de kinderen uit school komen, is er de mogelijkheid om zelf een activiteit te kiezen. De kinderen kunnen kiezen uit de volgende activiteiten:
– creatieve hoek – schilderen met behulp van professionele schildersezels en overige benodigdheden
– snoozel / relaxhoek – ontspannen op zachte kleden en zachte kussens
– lego / duplo / treinbaan – een lange treinbaan met elkaar maken

Uiteraard zijn er binnen het dagritme gezamenlijke activiteiten / observaties / eet-en drinkmomenten opgenomen.

Vakantie opvang
Wij vangen maximaal 20 kinderen per dag op. Tijdens de vakantie maken wij er een echt groot feest van! Tijdens de vakantie is er uiteraard de mogelijkheid om in de uitdagende ruimte te spelen. Ook spelen wij veel buiten. Het park ligt op steenworp afstand.
Elke dag is anders. Tijdens de vakantie hebben wij de tijd om in het aangrenzende park een echte boomhut te maken van verschillende takken. Na het harde werken genieten wij van een heerlijke zelfgemaakte lunch. In de supermarkt hebben wij met elkaar allerlei producten gekocht voor een gezonde smoothie, kleine broodjes etc. Kortom een heerlijke dag!

Huiswerk maken

Iedere dag reserveren wij 30 minuten voor het huiswerk. Wij zullen dan in een rustige setting het huiswerk maken. Uiteraard zullen onze medewerkers de kinderen waar nodig begeleiden. Ook ons ontwikkelingsmateriaal kan de kinderen helpen. Wij hebben bijvoorbeeld grote boeken waarbij op speelse wijze de Engelse taal en haar vervoegingen worden toegelicht.

De kinderen die geen huiswerk hebben of de kinderen die al klaar zijn, worden uitgenodigd om een rustige activiteit te doen, zoals een puzzel maken of lezen in onze relaxhoek.

Na het huiswerk beginnen we met het activiteitenprogramma.