Dagopvang

//Dagopvang
Dagopvang 2018-10-01T11:55:21+00:00

Binnen de dagopvang vangen wij kinderen op vanaf 3 maanden tot 4 jaar. Wij vangen kinderen op op onze babygroep (0-2 jaar) en op onze peutergroep (2-4 jaar). Wij beschikken over mooie ruimtes. Wij bieden hele en halve dagopvang aan. Kinderen worden opgevangen in hun eigen stamgroep. Binnen deze stamgroepen werken wij volgens een vast ritme en werkt er een vaste groep medewerkers. Wij hebben voorts een opendeuren-beleid binnen de opvang. Dit betekent dat op bepaalde momenten, zoals: in de ochtenduren, middaguren en bij activiteiten het kan voorkomen dat het kind niet binnen zijn eigen stamgroep wordt opgevangen, maar bij de andere groep verblijft. Uiteraard houden we rekening met de wettelijke en organisatorische regels, zoals het niet overschrijden van de leidster-kindratio.

Babygroep

De jongste kinderen (van 3 maanden tot 2 jaar) vangen wij op op de babygroep. De babygroep is warm ingericht. Aan de hoge eettafel met de houten trip trapps eten wij gezamenlijk. Het zachte kleed met de zachte kussens nodigt uit om de motoriek van de kinderen te stimuleren. In de verschillende Leander wiegen  op de groepen kunnen de kinderen lekker slapen. Ook zijn wij veel buiten met de kinderen. In onze 6 persoonskinderwagen kunnen wij lekker op pad. Vanaf onze locatie lopen wij zo het park in. In het park zijn verschillende speeltuinen te vinden. Ook kunnen wij de eendjes voeren.

Op de babygroep vangen wij maximaal 12 kinderen op (maximaal 20 kinderen baby-en peutergroep gezamenlijk). Wanneer de groep volledig bezet is, werken er 3 leidsters op een groep.

De babygroep heeft een warme uitstraling. Deze warme uitstraling komt onder andere door de houten meubelen en de warme en zachte kleuren. De babygroep heeft verschillende hoeken:

  1. snoozelhoek

De snoozelhoek is een relaxhoek waar kindjes lekker kunnen liggen en zitten. In de zachte zitzakken die geschikt zijn voor kinderen vanaf de geboorte, kunnen ook de allerkleinste ontdekken wat er om hen heen gebeurt. In de snoozelhoek lezen wij onder andere voor. Bij de snoozelhoek staat een lage kast met boekjes speciaal voor de allerkleinsten. Deze boekjes lezen wij regelmatig. Ook wisselen wij regelmatig de inhoud van de lage kast. Hierdoor raken de kinderen bekend met verschillende boekjes en verhaaltjes. Ook nodigt de snoozelhoek uit om één op één met de kinderen te kletsen en op een andere manier bezig te zijn. Naast de snoozelhoek staat onze stoel. Vanuit deze stoel geven wij de kinderen de fles. Doordat de stoel bij de snoozelhoek staat, is er als vanzelf een rustige sfeer om de fles te kunnen geven.

  1. hoge tafel

Aan de hoge tafel zijn onze tafelmomenten. Met z’n allen van een lekkere lunch genieten of van het heerlijke fruit genieten. Ook bieden wij regelmatig creatieve spelletjes aan de kinderen aan. Aan de hoge tafel worden de mooiste knutselwerkjes gemaakt.

  1. motorische ontwikkeling

Op de babygroep stimuleren wij ook de motoriek. De kinderen kunnen met de verschillende geschikte attributen door de groep om zo de motoriek te stimuleren. De kinderen die net beginnen te lopen kunnen wij ook begeleiden waar nodig. De babygroep is een grote ruimte, waarbij wij alle mogelijkheden hebben om de kinderen waar nodig te begeleiden bij het leren lopen.

Peutergroep

De peutergroep is ruim ingericht. In de lage dressoirs (op kindhoogte) zijn verschillende puzzels en overig ontwikkelingsmateriaal te vinden.

Aan de lage tafels en lage stoeltjes eten wij gezamenlijk. Ook nodigen de lage tafels en lage stoeltjes de kinderen uit om zelfstandig aan te werken. Aan de lage tafels kunnen verschillende knutselwerkjes worden gemaakt. Andere activiteiten die aan de lage tafels plaatsvinden:

  • memorie spelen met de kinderen
  • met z’n allen werken aan een grote puzzel
  • etc.

In de peutergroep zijn een aantal hoeken gecreëerd.

  1. snoozelhoek

In de snoozelhoek ligt een zacht warm kleed met verschillende zachte kussens en warme kleden. Het grote kleed en de zachte kussens nodigen de kinderen uit om een boek te pakken uit het lage boekenkastje naast het grote kleed.

  1. rollenspel

In het kleine houten keukentje bereiden de kinderen de lekkerste hapjes. Ook kan de tafel gedekt worden met houten kinder servies. Ook kunnen de kinderen als echte helden en echte prinsessen verkleed worden. In de mand kunnen de kinderen verschillend verkleedmateriaal, zoals verkleedkleding en overige accessoires zoals prinsessendiadeem, prinsessentas etc. vinden.

Op de peutergroep vangen wij maximaal 14 kinderen op (maximaal 20 kinderen baby-en peutergroep gezamenlijk). Wanneer de groep volledig bezet is, werken er 2 leidsters op een groep.